Bijbaantje, een krantenwijk als dagbladbezorger

Toegegeven, het is niet de meeste gemakkelijke bijbaan die er is. Een krantenbezorger ofwel dagbladbezorger werkt hard voor zijn geld. Vroeg je bed uit en in weer en wind op de fiets kranten rondbrengen. Toch kiezen veel jongeren voor deze bijbaan, omdat het een bijbaan is die erg goed verdiend. Maar wat houdt dat precies in, het werk als dagbladbezorger?bijbaan kranten bezorgen

Vroege uurtjes
Als krantenbezorger ben je een vroege vogel. Het is bij uitstek een bijbaan voor mensen die altijd met het juiste been uit bed stappen. Een ochtendhumeur is helaas iets wat niet samen gaat met deze bijbaan. De meeste krantenbezorgers zijn voor 7 of 8 uur ‘sochtends klaar met hun ronde. Dit betekend dat je erg vroeg je bed uit moet.
Het voordeel is dat het werk is dat je alleen doet, waardoor je je gedachte tijdens het bezorgen lekker kunt gaan.

Wat zijn de taken van een dagbladbezorger
Als dagbladbezorger begin je met het ophalen van de kranten. In sommige functies worden de kranten naar je huisadres gebracht, maar de meeste bezorgers halen deze voor dag en dauw bij een centraal punt op. De drukkerij brengt de kranten naar deze locaties, waar de bezorgers vervolgens samen komen om de kranten op te halen. Vervolgens fiets je naar je eigen wijk toe. De meeste krantenbezorgers weten precies welke huizen een abonnement op de krant hebben. Een goed geheugen is voor deze bijbaan dus ook geen overbodige luxe.

Hoeveel uur werkt een krantenbezorger
Hoeveel uur je op een dag werkt, hangt af van je krantenwijk en de snelheid waarmee je bezorgd. Hoe groter je wijk, hoe langer je bezig bent. Over het algemeen krijg je uitbetaald aan de hand van het aantal te bezorger kranten. Het maakt dan meestal niet uit of je snel of langzaam bezorgd, als de kranten maar voor de afgesproken tijd in de brievenbus liggen.
Op zaterdag worden vrijwel alle kranten later bezorgd, waardoor je als dagbladbezorger net wat langer door kunt slapen

Hoeveel verdiend een krantenbezorger
De grote vraag is wat het salaris is voor een krantenwijk. Over het algemeen verdiend deze bijbaan vrij goed. Dit heeft vooral te maken met de arbeidstijden. Er zijn maar weinig mensen die vroeg op willen en kunnen staan, waardoor het salaris voor deze bijbaan omhoog gaan. Het nadeel is dat je meestal niet erg lang werkt, gemiddeld een uur per dag.
Al met al is het een prima bijbaan voor iemand die graag vroeg opstaat en niet te veel wil werken voor zijn geld.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *