Bijbaan als ambassadeur van een goed doel

Goede doel bijbaanJe hebt ze vast wel eens gezien op straat of thuis bij je aan de deur. De jongeren die een goed doel vertegenwoordigen.

Misschien denk je dat ze dit op vrijwillige basis doen, maar niets is minder waar! Dit is een heuse bijbaan. Als ambassadeur van een goed doel ben je op pad om donateurs te werven. Er zijn allerlei goede doelen die op deze manieren te werk gaan. Je spreekt mensen aan en vraagt hen of ze donateur willen worden van het goede doel waar jij op dat moment voor staat. Klinkt simpel, toch?

Je moet echter redelijk sterk in je schoenen staan en communicatief erg sterk zijn, om deze bijbaan uit te kunnen voeren. Je gaat (vaak in groepen of koppels) op verschillende locaties werken. Hierbij kun je denken aan een druk punt, zoals een treinstation. Maar ook winkels, festivals en huis aan huis is een mogelijkheid. Vervolgens spreek je mensen aan, en probeer je hen te overtuigen om een goed doel te steunen.

De grote vraag is natuurlijk: ‘Hoeveel verdiend een bijbaan voor het goede doel?’
Deze vraag is niet 1 op 1 te beantwoorden, omdat deze jongeren via verschillende werkgevers werken. Het is echter wel een bijbaan waar behoorlijke verdiensten te behalen zijn. Zo krijg je een redelijk goed basis salaris, maar krijg je ook nog eens een bonus wanneer je iemand overtuigd om te doneren voor jouw goede doel! Op deze manier sla je dus twee vliegen in één klap. Daarnaast zijn de werktijden voor deze goede doel bijbaan erg aantrekkelijk. Vaak kun je zelf aangeven wanneer je kunt werken, dit kunnen vaak ook dagdelen zijn.

Lijkt het jou wat om een bijbaan voor een goed doel te hebben? Op internet zijn meerdere werkgevers te vinden, schrijf gewoon eens een mail!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *