Bijbaan in een bioscoop

Bijbaan is bioscoopIn een bioscoop werken, wie wil dat nou niet? Veel mensen denken bij deze bijbaan alleen aan popcorn scheppen en films kijken. Er komt echter veel meer kijken bij een baantje bij de Pathé, Euroscoop of andere bioscoop. Er zijn vele taken die uitgevoerd moeten worden en vaak moet er flink doorgewerkt worden. Denk hierbij aan het verkopen van kaartjes, het controleren van de kaartjes, het werk in de horeca van de bioscoop en natuurlijk het zaalbeheer.

Kaartjes verkopen
Een van de mogelijke taken als medewerker van een bioscoop is het verkopen van kaartjes. Grotere bioscopen hebben op drukke momenten meerdere kassa’s. Hier geven mensen aan voor welke film ze kopen en koopt men een kaartje. Voor deze functie moet je sociaal vaardig zijn, gezien je veel verschillende mensen spreekt. Daarnaast werk je met geld, je zult dus 16 jaar of ouder moeten zijn. Zo kan het zomaar zijn dat je in een bijbaan bij de bioscoop toch achter een kassa zit.
De huidige bioscopen hebben vaak ook de mogelijkheid om online, of aan een portaal kaartjes te kopen. Deze trend zorgt ervoor dat er steeds minder werknemers ingepland worden achter de kassa, waardoor je vaker andere opdrachten toebedeeld krijgt.

Kaartjes controleren
In vrijwel iedere bioscoop is iemand aanwezig die de kaartjes van de bezoekers controleert. Dit kunnen de kaartjes van de kassa zijn, maar ook e-tickets of kaartjes die gekocht zijn bij een portaal. In de meeste bioscopen staat de controleur bij de ingang van de bioscoop. Wanneer de werknemer de kaartjes controleert, zal de werknemer de gasten naar de juiste zaal doorverwijzen. Vooral in grotere bioscopen met meerdere zalen is dit belangrijk.

Horeca
Wanneer je een bijbaan in een bioscoop hebt, kan je ook ingepland worden in de horeca van de bioscoop. Veel bioscoopgangers kopen popcorn en wat te drinken. Dit deel van de bioscoop is erg belangrijk, omdat het de bioscoop veel geld oplevert. Voor aanvang van de film halen veel mensen iets te drinken en iets te eten. Daarnaast hebben sommige bioscopen ook een pauze, waarin mensen wat versnaperingen komen halen.
Het is vaak kort maar krachtig werken in de horeca van een bioscoop. Een grote groep mensen komt in één keer allemaal tegelijk eten halen. Wanneer de film eenmaal bezig is, is er tijd om op te ruimen en bij te komen.

Zaalbeheer
Wanneer je ingepland staat voor het beheer in de zaal, ben je aanwezig in een van de bioscoopzalen. Je houdt in de gaten of alles voor, tijdens en na de film goed verloopt. Denk hierbij aan het doorverwijzen naar de juiste stoelnummers, het toezicht houden en natuurlijk het netjes houden van de zaal. Bij aanvang van de film zul je mensen helpen om de juiste stoel te vinden. Tijdens de film houd je in de gaten of iedereen zich netjes gedraagt en de film niet verstoord. Na de film begint het echte werk, het opruimen van de zaal. Een bioscoopzaal ligt vaak vol met stukjes popcorn, lege bekers en ander verpakkingsmateriaal. Het is zaak om dit zo snel mogelijk op te ruimen, zodat de volgende groep mensen naar de volgende film kan komen kijken.

Zoals je leest is een bijbaan in een bioscoop enorm divers. Er zijn allerlei takken van sport, wat het werk erg interessant houdt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *