Bijbaan als vakkenvuller bij Albert Heijn (AH)

Het is waarschijnlijk de meest populaire bijbaan onder jongeren. Vakkenvuller in een supermarkt zoals Albert Heijn. Het is erg gezellig werk en goed te combineren met school. Daarnaast zoekt Albert Heijn vaak nieuwe vakkenvullers, omdat de meeste vakkenvullers slechts een paar jaar blijven werken. Dit zorgt ervoor dat er vaak nieuwe vacatures open staan. Een grote kans op een baan dus! Maar wat zijn nu precies je taken als vakkenvuller bij Albert Heijn?

Werken bij Albert Heijn (AH)

Vakkenvuller bij Albert Heijn
Op dit moment is Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. Ongeveer één derde van alle supermarkten in Nederland is in handen van Albert Heijn. Omdat de supermarkteten eigenlijk niet meer mag groeien, zie je steeds meer van deze winkels bij onze zuiderburen.
Er zijn drie soorten supermarkten van AH. Als eerste natuurlijk de gewone buurt supermarkt. Deze supermarkt vindt je terug in wijken en dorpen. Daarnaast beschikken steeds meer steden ook over een AH XL. Dit is een extra grote supermarkt met veel meer producten. Dit soort supermarkten zijn in landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië erg populair. Ook zijn er hele kleine AH winkels, die vaak op stations of in een binnenstad terug te vinden zijn. Dit zijn de zogenaamde AH to go winkels. Deze zijn relatief wat duurder en hebben alleen producten die ‘onderweg’ handig zijn. Denk hierbij aan brood, fruit, wat te snoepen en salades.

Taken als vakkenvuller bij Albert Heijn
Wanneer je vakkenvuller bij AH bent, ben je verantwoordelijk voor het invullen van de productschappen in de supermarkt. Klanten komen spullen kopen en halen deze uit de stellingen, waardoor ze leeg raken. Een speciaal systeem houdt bij hoeveel producten er nog in de winkel aanwezig zijn. Wanneer iets bij de kassa betaald wordt, weet het systeem dat dit product verkocht is. Wanneer dit product bijna op is, zal het systeem automatisch nieuwe voorraad bestellen. Deze wordt vervolgens geleverd door een vrachtwagen. Als vakkenvuller kan je gevraagd worden om te helpen bij het lossen van de vrachtwagen. Vervolgens moet je een zogenaamde container vullen. Dit is een kar waar allerlei producten opgestapeld staan. Je haalt de producten uit de kartonnen verpakking en zet ze in de schappen. Het karton gooi je weg en je gaat door met de volgende doos. Op deze manier blijft de winkel vol en kunnen klanten weer producten kopen.

Daarnaast worden veel vakkenvullers ingezet om te spiegelen. Dit betekend eigenlijk dat alle producten netjes neergezet worden. Alle producten worden naar voren gehaald, zodat het lijkt alsof alle vakken vol zijn. Dit wordt gedaan om de winkel netjes te laten ogen. Daarnaast hebben klanten hierbij het gevoel dat ze in een volle winkel lopen, waardoor ze minder klachten hebben over de voorraad.

Wat is de minimum leeftijd als vakkenvuller bij Albert Heijn
Wanneer je vakkenvuller wilt worden, moet je minstens 14 jaar oud zijn. Met een leeftijd van 14 jaar mag je echter bepaalde handelingen niet alleen uitvoeren en zijn je werktijden ook beperkt. Je bent dus minder flexibel inzetbaar. Dit is de reden dat veel Albert Heijn winkels geen vakkenvullers van 14 jaar aannemen. Veel winkels hanteren een minimum leeftijd van 15 jaar.

Salaris Albert Heijn

Je salaris wordt door verschillende factoren berekend. Het belangrijkste is je leeftijd. Daarnaast speelt het aantal jaren dat je al bij Albert Heijn werkt een rol. Wanneer je 15 of 16 jaar bent, verdien je tussen de €4 en €5. Rond je 18e is dit al ongeveer €6 en op je 20e zit het salaris boven de €8. Vanaf je 23e zit je in de maximale schaal en zal je salaris niet meer stijgen. Op die leeftijd verdien je ongeveer €13.
Dit zijn overigens richtlijnen die in 2011 bij Albert Heijn van toepassing waren. Het kan dus zijn dat je salaris afwijkt van hetgeen dat hier beschreven staat.

Tot slot krijg je nog 10% korting op je aankopen bij Albert Heijn. Dit loopt tot een maximaal bedrag van €75 per kwartaal.

 

 

 

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *